CARE ESTE COVORUL DE DIMENSIUNEA PERFECTA PENTRU CAMERA MEA?

Determinarea dimensiunii potrivite pentru un covor este la fel de importantă ca și găsirea culorii și modelului potrivite. Dimensiunea și forma covorului dvs. pot ajuta la determinarea și definirea grupărilor de mobilier, precum și a zonelor de utilizare, cum ar fi zonele de conversație. Mai multe covoare pot lega o cameră de alta. Mobilierul poate fi centrat pe covoare sau pozitionat in afara covorului in functie de dimensiunea camerei si de senzatia pe care o cauti. Covoarele însoțitoare pot avea modele diferite, dar ar trebui să împartă o paletă de culori similară.

CAMERE DE DIMENSIUNE MEDIE

Ghid Covoare

Pentru camerele de dimensiuni medii, covoarele sunt de obicei de 150 x 240 cm. Această dimensiune este excelentă pentru dormitoare mai mici, birouri de acasă și în camerele de zi sub măsuța de cafea.

SUB MASA DE CAFEA

În funcție de dimensiunea măsuței și de mobilierul care o însoțește, alegeți un covor care să găzduiască toate cele 4 picioare ale mesei.
Covoarele ar trebui să aibă aproximativ aceeași lungime și lățime ca mobilierul din spațiu.
Puteți fie să lăsați puțin spațiu între mobilier și covor, fie să așezați picioarele din față ale mobilierului pe covor, cu suporturi de mobilier sub picioarele din spate, ajustând înălțimea.

CAMERE DE DIMENSIUNI MARI

Camerele mari necesită de obicei un covor cu suprafață de 8 pi x 10 sau mai mare. Această dimensiune de covor este excelentă pentru camere de zi, camere grozave, săli de mese și dormitoare principale. În loc să aranjați mobilierul și covorul într-o aliniere tradițională, o nouă răsucire ar putea fi să înclinați covorul dedesubt; sau înclinați patul/canapeaua/masa de sufragerie și covorul pentru a se potrivi.

Ghid Covoare

SUFRAGERII

Un covor de 200 x 300cm poate găzdui majoritatea meselor, dar masoara inainte lungimea și lățimea dimensiunilor mesei tale pentru a fi sigur.
Covoarele trebuie să se extindă dincolo de scaune în poziția trasă.

CAMERE DE ZI/CAMERE GROZAVE

Echilibrați zona pe care încercați să o definiți lăsând o cantitate egală de covor în jurul grupului de mobilier.
O cantitate egală de pardoseală expusă în jurul covorului poate oferi, de asemenea, echilibru camerei tale.

DORMITOARE

Ghid Covoare

În dormitoare, un covor mare este luxos, dar patul va acoperi cea mai mare parte. Covoarele mai mici de dimensiuni egale folosite în jurul patului sunt o altă opțiune. Confortul moale al unui covor este cel mai apreciat atunci când intri și ieși din pat.

Ghid Covoare

Ghid Covoare Ghid Covoare Ghid Covoare

CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE COVOARELE MODERNE, ACCENT ȘI COVOARE TIP TRAVERSA?

*Covoarele sunt concepute pentru a acoperi cea mai mare parte a podelei dintr-o singură cameră din casă. Ele sunt adesea plasate deasupra podelelor dure, deși pot fi folosite pe covoare. Astfel de covoare nu sunt de la perete la perete, dar pot acoperi 9 x 12 picioare sau chiar mai mari. Pot fi folosite fie ca punct focal de design într-o cameră, fie pentru a face o cameră să arate confortabil și confortabil.

*Covoarele de accent sunt mai mici decât covoarele de zonă, în general între 2 x 3 picioare și 2 x 5 picioare și sunt la înălțimea numelui lor. Ele sunt folosite pentru a decora sau a defini zone speciale ale casei, precum și pentru a proteja alte suprafețe de pardoseală – cum ar fi atunci când sunt folosite în intrări.

*Covoarele tip Traversa sunt lungi și înguste și sunt folosite pentru a direcționa traficul prin zone precum holuri și securizate pe scări. Acestea variază în dimensiuni pretăiate de la 2 x 5 picioare până la 10 picioare lungime.

ESTE POSIBIL SĂ GĂSEȘTI UN COVOR CARE SĂ SE POTRIVEASCĂ CU SCHEMA TA DE DECORARE?

Sunt disponibile o gamă amețitoare de modele și culori de covoare, permițându-vă nu numai să vă potriviți, ci și să vă îmbunătățiți schema de decorare. Stilurile comune de covoare includ:

*Modern:

Un stil de covor format din linii curate și forme strălucitoare, colorate și îndrăznețe, inclusiv geometrice. Covoarele contemporane sunt potrivite pentru decorul în stil modern.

*Tradiţional:

Acest stil de covor include stiluri bogate, clasice, cum ar fi persană și orientală. Covoarele persane sunt recunoscute pentru modelele de medalioane cu un chenar elaborat încadrat, în timp ce covoarele orientale prezintă modele ornamentate sau florale. Acest stil de covor poate avea o margine cu franjuri și este văzut în camere de zi sau zone de relaxare.

* Premium:

Un stil de covor versatil care funcționează în aproape orice decor, deoarece combină elemente din designul tradițional și contemporan. Covoarele de tranziție vin într-o gamă largă de culori, forme și modele.

* Antiderapant:

Această categorie este formată din covoare cu o varietate de modele libere, cum ar fi linii și modele asimetrice și culori deschise. Funcționează bine cu un stil de casă informal. Acest grup ar putea include, de asemenea, corifoane.

CE DIMENSIUNE COVOR AR TREBUI SĂ CUMPĂRAȚI?

Locația în care vei așeza covorul determină dimensiunea acestuia. Măsurați spațiul prevăzut înainte de a cumpăra un covor. În general, covoarele creează cel mai mare impact atunci când nu consumă întreaga locație. De exemplu, ca punct focal în fața unei canapele sau a unei zone de relaxare. Covoarele care sunt plasate sub mobilier ar trebui să fie în general cu cel puțin 1 picior mai mici pe toate laturile decât camera în care sunt amplasate și cu 1 până la 4 picioare mai mari decât mobilierul sub care se află. De exemplu, un covor sub o masă de sufragerie va trebui să ofere suficient spațiu pentru a scoate scaunele.

Covoarele decorative ar trebui să se potrivească confortabil în zona în care le așezi, cum ar fi în fața unei uși. Alergătorii ar trebui să fie suficient de lungi pentru a termina o anumită cale, cum ar fi un hol.

Cum alegi dintr-o mare varietate de materiale pentru covoare?

Există o mare varietate de fibre de covor, fiecare având propriile caracteristici unice. Materialul pe care îl alegeți va depinde de utilizarea preconizată a covorului și de uzura potențială.

Covorul este pentru baie sau dormitor? În acest caz, îți vei dori ceva moale pe picioarele goale. Sau poate este destinat unui noroi. Un astfel de covor ar trebui să fie rezistent și să reziste la cizme și noroi.

Analizați și traficul pietonal. Va fi covorul într-o zonă foarte circulată, cum ar fi o intrare sau într-o cameră care primește o utilizare ușoară ca o sufragerie?

Materiale pentru covoare

Covoarele sunt disponibile fie din materiale naturale, fie din materiale sintetice/fabricate de om.

Material/Fibră

Tip

Caracteristici

Avantaje

Acril

Sintetic Polimer ca și alte fibre sintetice și a servit ca înlocuitor pentru lână încă din anii 1950. Similar ca aspect și senzație cu lâna. Ia bine culoarea. In general hipoalergenic. Uscare rapida. Rezistă la trafic mediu.

Bumbac 100%

Natural Fibră puternică, durabilă din planta de bumbac, moale la atingere. Foarte absorbant și poate fi vopsit într-o mare varietate de culori bogate. Uneori combinat cu lână și folosit ca suport cu alte fibre precum lâna. Se poate curata la mașină de spălat. Vine într-o mare varietate de dimensiuni, forme și modele. Bun pentru zonele cu trafic scăzut până la mediu, cum ar fi dormitoare și băi. Se uzează mai repede decât lâna.

Polipropilena

Sintetic Un produs secundar de petrol ușor care este vopsit la culoarea dorită atunci când este în stare lichidă. Folosit in interior si exterior. Foarte durabil și rezistent la pete. Usor de curatat. Culoarea nu se estompează și nu experimentează pierderea sau formarea de boli. Bun pentru zonele cu trafic intens. Moale la atingere.

Poliester

Sintetic Produs artificial cu o mare varietate de colorații. Seamănă cu lâna ca aspect și senzație. Folosit pentru uz interior și exterior. Rezistent la decolorare, pete și mucegai. Moale la atingere. Rezistă la pilling și fuzzing. Non-alergenic. Rezistă la traficul pietonal intens, dar nu la mobila grea. Usor de curatat.

Vascoza

Semi sintetic Fabricat din pastă de lemn prin procese chimice, acest material are aspect și atingere mătăsos. Respiră ca bumbacul. Uneori folosit în combinație cu alte materiale și în loc de mătase mai scumpă. Oferă un aspect și o senzație de lux covoarelor. Moale la atingere. Este nevoie de trafic pietonal moderat până la mare. Susceptibil la mată, cu excepția cazului în care este amestecat cu alt material. Se topește când este expus la flacără deschisă.

Lana

Sintetic Considerată fibră naturală de covor de cea mai înaltă calitate, cu niște covoare bine făcute care durează generații. Produs din lână de oaie. Cunoscut pentru rezistența și durabilitatea sa de lungă durată, precum și pentru moalea sa moale. De asemenea, rezistent la scurgeri și foc. Perfect pentru zonele cu trafic intens și poate rezista mobilierului greu. Se poate vărsa sau se estompează. Cel mai bine se curăță cu metode profesionale de curățare chimică. Are un miros puternic când este ud.

Ce fel de măiestrie căutați?

Modul în care este construit covorul îi afectează calitatea. În timp ce covoarele erau odată făcute manual, majoritatea covoarelor de astăzi sunt create de mașini. Fie că sunt făcute manual sau cu mașină, aceleași tehnici de covoare folosite de-a lungul timpului sunt folosite și astăzi. Aceste tehnici includ următoarele:

* Înnodare manuală:

Este realizat de țesători, care leagă noduri individuale care alcătuiesc covorul. Cu cât sunt mai multe noduri, cu atât covorul este mai durabil.

* Înnodare manuală:

Prezintă bucle de fire care sunt trase prin suportul unui covor cu mașina sau cu mâna și pot crea o grămadă tăiată sau buclă.

*Covoare cu cârlige:

Sunt realizate manual sau la mașină și sunt asemănătoare covoarelor cu smocuri, dar buclele de fire rămân în produsul finit.

*Covoare țesute plate:

Nu deține o grămadă și poate fi produs cu mașina sau manual.

*Covoare împletite:

De asemenea, nu au o grămadă și sunt făcute manual sau la mașină. Firele sunt împletite în frânghii și cusute împreună, rezultând un covor durabil, care este adesea reversibil.

Covorul, cu cât covorul este mai dens, cu atât va dura mai mult.

Ai nevoie de un covor sub covor?

Tampoanele pentru covoare sunt necesare pe covoarele care nu conțin suport antiderapant. Tampoanele nu numai că mențin covoarele la locul lor și le împiedică să creeze un potențial pericol, ci contribuie și la prelungirea duratei de viață a covorului, oferind amortizare și izolație. Tampoanele de covoare previn, de asemenea, scurgerile de umezeală de dedesubt pe podea și să provoace pete. Cele realizate cu spumă cu memorie creează covoare deosebit de moi.

Banda de prindere a covoarelor este, de asemenea, utilă pentru a menține covoarele pe loc.

Ghid Covoare Intretinere Produs

Poate fi  curat foarte usor cu aspiratorul, recomandat, sau poate fi curatat prin stergere cu spuma unui amestec din apa cu detergent
Poate fi spalat chimic la masini speciale insa fara a fi folositi inalbitori
Dupa curatare covorul nu se lasa umed si nu se expune in lumina directa a soarelui
Nu se foloseste fierul de calcat

Ghid Covoare Indepartarea Petelor

  1. Imediat cum a aparut pata pe covor interveniti imediat. In caz contrar, ar fi dificil de eliminat,iar in anumite cazuri va fi imposibila scoaterea petelor.
  2. Principiul de baza al indepartarii petelor de pe covor este sa evitati sa folositi materiale suplimentare. Prin urmare, pata de pe covor poate fi absorbita inainte de a incepe orice aplicatie chimica.
  3. Nu frecati locul in momentul curatarii petei. Aceasta va conduce imbibarea mai pregnanta a covorului.
  4. Covorul fiind un produs tridimensional, desi suprafata initiala a fost curatata dupa uscare, instantaneu petele vor fi vizibile din nou. Deoarece scoaterea petei se face de sus in jos, iar uscarea de jos in sus astfel dupa uscare, pata pare vizibila din nou pe suprafata covorului. Tocmai de aceea procesul de scoatere a petelor se face in mod repetat.
  5. Daca in cadrul procesului de scoatere a petelor ar trebui utilizat samponul, atunci vom folosi doar spuma de la sampon. Nu utilizati niciodata apa sau partea lichida a samponului. Deoarece aceste produse au sarcina de a deteriora covorul.
  6. Procedati la indepartarea petei din exterior catre interior. In a nu imprastia, consta succesul indepartarii petelor.
  7. Nu folositi acid clorhidric, clor sau alte produse chimice pentru a indeparta pete. Folosirea acestor substante chimice vor duce deteriorarea tesaturii, la decolorarea si descompunerea acestuia.
  8. Daca pentru indepartarea petelor este recomandat un anume produs chimic, inainte de a folosi produsul pe pata, incercati-l pe o parte relativ nevazuta a covorului pentru a constata ca nu va dauna tesaturii si culorii covorului.

Utilizare Covor

Avem o gama variata de covoare care se pot folosii in orice incapere a casei : Sufragerie, Dormitor, Hol , Bucatarie, Baie.

VEZI TOATE COVOARELE CARPETARIA